Biografie

Edwin kwam met de muziek in aanraking toen hij op zijn 12e jaar als trompettist bij de schutterij in zijn dorp Gaanderen kwam. Daar is de liefde voor de muziek geboren.

Enkele jaren later begon hij met een amateurzender “Radio 2000 “ dit kwam mede door zijn trompetmaatje die ook piraat was.
Van het één kwam het ander, samen met een vriend (Raymond) werd Drive-in Show 2000 gestart. Na een paar jaar samen met succes feestjes te hebben verzorgd, gingen ze uit elkaar omdat ze andere ideeën hadden qua muziek.
Edwin stopte daarna ook met “Radio 2000” en ging alleen door met Drive-in Show Totaal.

Edwin had zo’n groot succes met Drive-in Show Totaal dat de combinatie van werken en draaien op feesten en partijen te veel werd. Daarom is besloten om te stoppen met de Drive-in Show. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus het gemis van muziek en publiek kwam een jaar later weer naar boven.

Toen kwam de band “Wat let ow” om de hoek kijken en vroeg of hij interesse had om hun Boekingsman te willen worden. Na 6 jaar gingen “Wat let ow” en Edwin weer hun eigen weg. Edwin begon met zijn vrienden een eigen band “Flexibel” en nam zelf de zang voor zijn rekening.

Na 6 ½ jaar en 2 CD’S kwam er een einde aan de band “Flexibel”. Omdat éérst de toetsenist Alfons aan kanker overleed en 2 jaar later ook bassist/gitarist Benny kanker had was voor Edwin de zin er af om door te gaan met deze band.

Een jaar later kwam Drive-in Show “Flexibel” van de grond, maar door een auto ongeluk 3 jaar later waarbij de Drive-in Show bus total loss raakte, is besloten om te stoppen, dat was in 2002.

Nu, na 15 jaar ( 2017 ), is Edwin, weer terug…..

Na het overlijden van zijn vader 1999 en moeder 2012 is het gemis van hen en de muziek hoog. Half December 2017 ging Edwin de studio in om een lied op te nemen samen met Jannes.

Dit lied, “Adio Amore Adio”, kwam uit in 2018. In 2019 ging Edwin opnieuw de studio in, om in 2019, geïnspireerd door “Adio Amore Adio”, het lied “Evenwicht Wankelt” op te nemen.

 “Evenwicht Wankelt” is een lied dat gaat over een donkere periode in het leven van Edwin. Dit lied behoort tot de top 3 van de Gelderse Kleiroze van 2019.

Op 2 januari 2022 kwam de derde single uit, getiteld “Jaargetijden”. Geïnspireerd door de “lock”-DOWN, was het de bedoeling een vrolijke noot te brengen tijdens de lockdownperiode.

Dus bewogen jaren heeft Edwin gehad en daarom komt hij nu in de zomer van 2023 met zijn 4e single
“Rode wijn en zonneschijn ” een lied over dromen van liefde aan het strand met rode wijn en zonneschijn.

Voor meer info mail naar info@edwinzanger.nl of kijk op Facebook: Edwin E Zanger